Zomers Hof van Twente – wat te doen?

Zomers Hof van Twente – wat te doen?

Weet jij niet meer wat je moet doen deze laatste vakantieweek? Ik maakte speciaal voor jou een lijstje met vijf leuke zomerse uitjes. Mijn favoriet? De Tour de terras… Welke lijkt jou het leukst?

Struinen over de lokale markten

Meerdere hofkernen betekent ook: meerdere markten. De weekmarkten zijn leuk om even te bezoeken, Donderdagen is de weekmarkt in Markelo: vanaf 8.00 uur tot 12.30 uur op het Kerkplein in het centrum. Een dag later is er ook markt in Goor vanaf 8.00 uur tot 12.30 uur op de Höfte (schoolfeestplein). Vrijdagmiddag een markt bezoeken? Dat kan in Delden. Op het Ressingplein tussen 14.00 en 18.00 uur.

Liever geen reguliere weekmarkt bezoeken? Er is eens per maand ook een streekmarkt in Delden: elke eerste zaterdag van de maand. Natuurlijk moet je in verband met Covid-19 wel even goed opletten terwijl je tussen de kraampjes en de mensen beweegt…

Voor jonge kinderen: de speeltuintest

Even de kinderen uitlaten? (lees: uit laten razen zodat jij vanavond ongestoord met de benen hoog kan in eigen tuin of terwijl zij spelen een terrasje pakt). Toer dan met het jonge grut langs de speeltuinen in de Hof van Twente (niet perse alles op 1 dag). Kinderboerderij Kukelnest Goor, kinderspeelboerderij ’t Hofke in Bentelo, Café en restaurant ’t Hoogspel Delden, Herberg de Pot in Markelo en/of het terras van De Poppe in Markelo. Ook leuk: de interactieve toestellen van Yalp in de voortuin van het bedrijf. Ze staan er om gebruikt te worden, toch?!

Ook leuk, maak er een bingokaart voor. Zodat de kinderen zelf af kunnen vinken waar ze zijn geweest. Volle kaart? Dan krijgen ze een (pr)ijsje. Of maak er een test van: laat de kinderen zelf bepalen wat er belangrijk is aan een speeltuin (welk toestel mag niet ontbreken) en cijfers geven per toestel. Welke speeltuin was het leukst? (Laat je het Hofhuisjes ook even weten?!)

Let op, sommige speeltuinen of kinderboerderijen zijn bij te extreme hitte dicht. Check dus altijd even of ze geopend zijn op de websites of bijbehorende sociale media. Niks vervelender dan teleurgestelde kindergezichten…

Culinair locale

Culinaire hoogstandjes hoeven helemaal niet van ver te komen. Heerlijke wijnen haal je bijvoorbeeld bij de wijngaard in Bentelo, kaas of pasta bij de Keuper in Hengevelde en een lekker lokaal biertje daar kunnen we er nog wel een paar lokale brouwers voor aanleveren en dan houd je in je achtertuin een lekkere bierproeverij. Allemaal lekkers, gewoon uit de Hof van Twente. Pochpoater (Markelo)

Lijst Hof brouwerijen

Allemaal lekkers voor een picknick langs het Twentekanaal, op een van de vele picknickbankjes of gewoon in je eigen tuin/op je eigen terras. Let op: het is verboden om alcohol te drinken in openbare ruimtes! Dus het wijn en bier lekker thuis nuttigen.

Dankzij Covid-19 bieden ook een aantal ondernemers afhaal- en/of bezorgmaaltijden aan (en dan hebben we het niet perse over de reguliere snackbarren of pizzeria’s). Dus kijk eens bij een van de lokale restaurants wat voor lekkers ze op het menu hebben staan!

Lokale campinggasten

Als je dan toch niet op vakantie gaat of bent geweest, dan is het misschien wel leuk om je eigen omgeving op een andere manier te bekijken. Gooi de popup- of iglotent in de fietstas en kijk of je (met een handvol vrienden of je zoon/dochter) nog elders in de Hof van Twente neer kan strijken. Er zijn genoeg overnachtingsopties in de omgeving. Reken maar dat Markelo er bijvoorbeeld heel anders uitziet vanuit de tentopening.

Bekijk je eigen omgeving eens met een andere blik. Hang de toerist uit in de Hof.

Tour de terras

Coronaproof en ook nog eens gezellig/lekker. Ga met je huishouden of vrienden langs wat lokale terrasjes: Tour de terras. De Hof van Twente heeft er echt genoeg. En het is nog een fietsbare afstand ( circa 45 kilometer) ook, zelfs als je alle kernen aan doet en het in etappes verpakt.

Kies samen de bestemmingen (doe je er 1 per kern of pak je bij elk drankje een nieuw plekje?) en misschien kan je er zelfs een terrastest aan hangen (welk biertje of borrelhapje was het lekkerst?). Ook hier wel even checken op de site, bij sommige gelegenheden is reserveren noodzakelijk vanwege corona of wanneer je met een groep komt. #veiligheidvoorop

Nog niet genoeg inspiratie? Hierbij nog wat ideetjes voor testen met het gezin, familie of vrienden die je in het juiste seizoen lekker dicht bij huis uit kan voeren: ijsjestest, haringtest, tostitest… Je kan het zo gek niet bedenken.

In elk geval veel plezier gewenst!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.