Welk speelgoed wordt het meest gekocht?

Welk speelgoed wordt het meest gekocht?

Een van de meest gekochte producten in de Hof van Twente (en de rest van Nederland) is momenteel waarschijnlijk wel speelgoed. Lokale speelgoedwinkels Van de Riet (Ambt Delden) en Zippy Toys (Goor) vertellen in dit artikel waarom je niet langer moet wachten met het aanschaffen van specifieke speelgoedwensen en wat de meest populaire artikelen van het moment zijn.

De schaarste van speelgoed is nog steeds goed te merken, bevestigen de eigenaren van Van de Riet Speelgoed en Zippy Toys. Bepaald speelgoed wordt niet tijdig geleverd of leveringen worden steeds uitgesteld. Vooral zaken waar een hype of trend op zit, is lastig om nog aan te komen. Pokemon-spullen bijvoorbeeld.

Het advies van de speelgoedeigenaren is daarom ook om tijdig te beginnen met de aankopen. Ze merken namelijk al dat heel veel mensen eerder zijn begonnen met de speelgoed-aankopen voor de feestdagen. Geronique Van de Riet van Van de Riet Speelgoed: “Normaal begint de drukte pas na de intocht, dit jaar zeker toch al drie weken eerder”. Judit Zuidberg van Zippy Toys beaamt de drukte. “Heel fijn natuurlijk na de hele corona-periode. Maar het zorgt er ook voor dat we mensen die naar specifiek speelgoed zoeken soms nu al moeten teleurstellen. Dus weet je wat je moet hebben, neem het mee.”

Speelgoed waar je snel bij moet zijn

  • LEGO
  • Skateboards (zowel grote als vingerskateboards)
  • Pokemon-kaarten (nauwelijks leverbaar)
  • LOL-poppen

Gelukkig zijn de schappen in de speelgoedwinkels van Hof van Twente nog niet leeg. “We zagen de problemen voor de feestdagen in de zomer al aankomen, daarom hebben we onze voorraad ruim aangevuld”, vertelt Geronique. “De winkel ligt nog goed vol.” Ook bij Zippy Toys gaan ze creatief om met de schaarste. “Ik heb nu ook ander speelgoed in de winkels liggen ter vervanging van het speelgoed wat niet tijdig geleverd wordt. En dat loopt heel erg goed.”

Zippy Toys in Goor

Heb jij al zitten denken wat je je kinderen (of die van een ander) wilt schenken? Speelgoed dat populair is volgens Geronique en Judit vind je in de lijst hieronder.

  • Mario(kart)
  • LEGO
  • Aquabeads
  • LOL
  • Hotwheels

Advies voor speelgoed voor de feestdagen? “Ga voor de gezelschapspellen”, zegt Judit. “Bordspellen lopen gemiddeld over het hele jaar al beter dan ervoor, want door de coronamaatregelen en lockdowns breng je veel tijd met elkaar door en willen mensen dus ook dichter bij elkaar komen.”

Wat je ook koopt, of misschien juist niet koopt, vooral fijne feestdagen gewenst!

Meer lezen over Hof van Twente en haar inwoners? Wat dacht je van een interview met de brouwers van Brouwerij De Aap?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.