Trip naar de supermarkt? Zo pak je het aan deze lockdown

Trip naar de supermarkt? Zo pak je het aan deze lockdown

Even boodschappen doen in alle feestdagendrukte was altijd al een flinke uitdaging. Toen kwam corona en maakte het allemaal nog wat ingewikkelder. De filiaalmanagers- en eigenaren van de supermarkten in de Hof geven daarom tips om het voor iedereen wat makkelijker maken. Oh ja, en onderaan deze blogpost staan de openingstijden voor alle supermarkten in de Hof van Twente tot en met Nieuwjaarsdag.

Natuurlijk hanteer je de landelijke coronamaatregelen (onder meer: draag een mondkapje, houdt afstand en ga niet de deur uit met klachten). Maar de supermarkten in de Hof van Twente hebben ook nog wel wat tips.

Bereid je bezoek voor

“Kom niet op het laatste moment”, is het advies van Stefan Hemel, eigenaar van de Coop in Hengevelde. “Dan ben je gehaast en vergeet je sneller dingen, zoals boodschappen of de anderhalve meter regel.” Maak een lijstje voor je van huis gaat. “Mensen die weten wat ze nodig hebben, vinden het makkelijker om afstand te houden is onze ervaring”, aldus filiaaleigenaar Guido Brandenbarg van de Albert Heijn in Goor. “En gebruik de zelfscan, dat gaat vaak sneller dan de rijen bij de kassa.”

Vermijd de drukke momenten

Kom zo vroeg mogelijk of aan het einde van de dag; dat zijn de rustige momenten. Plus Blankhorst in Markelo heeft zelfs voor de duidelijkheid een drukteschema op haar Facebook-pagina gepubliceerd, doe er je voordeel mee. De Albert Heijn in Delden zorgt er zelf voor dat het minder druk is, zodat mensen zich veilig voelen. “We mogen 150 mensen tegelijk in de winkel hebben, dat houden we bij met het aantal winkelwagens, maar we zetten er maar honderd in”, licht Herbert Bekman toe. “Ook de vulploegen zijn anders ingericht: kleinere ploegen, maar vaker vullen. En dat is ook nodig want anders zijn er lege schappen”.

De Jumbo in Goor heeft sinds kort een paal aan het begin van de winkel staan. Is het licht groen dan is het niet druk, bij oranje dan begint het druk te worden en bij rood is het druk in de winkel. En dat het druk is tussen 15 en 18 uur dat merken alle supermarkten. “En niet alleen voor de gewone boodschappen”, vertelt Henry Blankhorst van de Plus in Markelo. “Omdat de Hema en Action dicht zitten komen ze ook bij ons voor allerlei andere Kerstartikelen als servetten en meer…”

In Bentelo pakken ze drukke momenten anders aan. Bij de Dagwinkel in Bentelo staat er een partytent voor de winkel. Er wordt koffie, thee en kerststol geserveerd als de winkel te druk is en mensen even moeten wachten. “We zijn een kleine dorpssupermarkt en dat kleine beetje sociaal naar elkaar doen vinden we belangrijk”, vertelt eigenaar Jan Timmer.

Neem de tijd

Neem de tijd om boodschappen te gaan doen en wacht even als iemand een schap blokkeert. Snel boodschappen doen is er even niet bij in deze periode. Op deze manier vlieg je ook niet voor elkaar langs om even snel dat ene product te pakken en houd je je aan de afstandsregel, laat een medewerker van Dirk van den Broek in Delden weten.

Kom echt alleen

Zie het boodschappen doen niet als een uitje. Kom het liefst ook zonder kinderen als dat mogelijk is, is het verzoek van de meeste supermarkten in de Hof. “We snappen wel dat het een van de weinige uitjes is die je met het gezin kan maken in deze lockdown, maar het is niet handig voor anderen in de winkel”, aldus teamleider Peter-Paul van de Dirk van den Broek in Markelo.

Wees lief voor elkaar

“We snappen echt wel dat de lontjes wat korter zijn wat er gaande is”, licht Guido toe. “Maar een meisje van zestien uitfoeteren omdat een bepaald soort champignon niet meer voorradig is gaat wel ver. We doen allemaal ons uiterste best. Gelukkig betreft het maar vijf procent van de klanten die ‘minder lief’ doen.

Online bestellen

Het kan niet (meer) bij elke winkel, maar dit is een van de betere manieren om toch zo min mogelijk contactmomenten te creëren, naast dat het gemak geeft. In Diepenheim hebben ze het helemaal luxe voor elkaar. Daar kan je online boodschappen laten bezorgen en betalen per Tikkie. Filiaalmanager Albert-Jan Kleis van de Spar heeft een extra bus gehuurd om alle online bestellingen te bezorgen. “We zetten het voor de deur of achter het huis en dan sturen we een Tikkie. Geen probleem.”

Openingstijden supermarkten Hof van Twente

Openingstijden supermarkten Hof van Twente feestdagen 2020 corona lockdown
Openingstijden supermarkten Hof van Twente lockdown feestdagen 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.