Deze zingende paardenliefhebber staat in de stal en bak, maar steelt ook de show op het podium

Deze zingende paardenliefhebber staat in de stal en bak, maar steelt ook de show op het podium

Heb je het over paarden en pony’s in Hof van Twente, dan is de naam Hietbrink een van de eerste die naar boven komt. Niek Hietbrink (40) is geboren en getogen op manege De Barlo in Markelo. Een interview over drie p’s: passie, paarden en podia.

Na school besloot hij internationale handel en de agribusiness in te gaan en deed veertien jaar vertegenwoordigerswerk en verkocht voor melkmachinefabrikant producten. Het vertegenwoordigerswerk in combinatie met de werkzaamheden op de manege paste hem niet meer en bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus Niek besloot toch in het familiebedrijf te gaan en is nu manegehouder.

Enkele jaren geleden kreeg de familie de mogelijkheid om een woning bij de manege bij te bouwen. Nu woont het hele gezin op het terrein. Meer dan tweehonderd bezoekers komen er gemiddeld per week paardrijden. Naast de familie “wonen” er ook 60 paarden en pony’s bij De Barlo. “Heerlijk om daar altijd door omgeven te zijn.”

Passie voor paarden

“Of ik nu moet lesgeven, paarden in de wei zet of ze eruit haal, ruiterkampen organiseer en begeleid, stallen uitmest of de hele boel nog eens doorloop, alles komt op passie neer”, vertelt Niek over zichzelf. “Het is heerlijk toeven hier: werk en leven op één plek. Mijn partner Ingrid begrijpt dat de dagen vroeg beginnen en laat eindigen. En dat dit ook soms komt door de andere hobby’s die ik heb…”

Naast manegehouder met zijn ouders en zusje is Niek namelijk ook bestuurslid van boerenbelangorganisatie LTO Zuid Twente. “Als je een bepaalde mening hebt, moet je dat ook zelf oppakken en niet altijd alleen maar roepen”, is zijn verklaring. “Datzelfde geldt voor de Goorse paardenmarkt, waar ik actief aan mee heb geholpen met de organisatie. Ik had kritiek toen het werd opgeheven. Als je iets wilt, moet je daar soms ook zelf aan bijdragen.”

Een bezig baasje, dat is Niek ten voeten uit. “Ik ga hier lekker op. Soms moet ik het qua regelwerk wel op het laatste laten aankomen, maar ik zorg dat het altijd goed komt. En dat is tot nu toe altijd gebeurd. Afspraak is afspraak. Ik ben lichtelijk chaotisch in mijn hoofd. Maar ik houd ervan dat zaken staan. Het liefst zoals ik het in mijn hoofd heb… Als ik ergens geen verstand heb, dan houd ik me er ook graag buiten.”

Niek in actie tijdens de Paardenmarkt Goor 2022 (Wendy Kloezeman)
In actie tijdens de paardenmarkt in Goor

Podiumbeest

Naast de bestuurlijke zeepkist staat hij ook op het podium. “Showpony wil ik mezelf nou ook weer niet noemen. Maar ik vind het leuk om te zingen. Normaliter bij het Schlagerkoor, maar een paar avonden per jaar sta ik met een tiental andere enthousiaste talenten op het Goorse podium tijdens de Sjoowavonden. Top man, om te zien hoe mensen in hun element zijn en hoe de zaal daar met hen en met jou een feestje op bouwt.”

24, 25 en 26 maart is het weer zover. Dan presenteert hij zijn act. “Wat precies? Dat moeten mensen maar gewoon komen zien. Meezingen mag altijd.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.