Hier kan jij het goedkoopst tanken in de Hof

Hier kan jij het goedkoopst tanken in de Hof

Met de benzineprijzen (en andere kosten) die almaar stijgen is het niet alleen maar beter voor het milieu om je auto thuis te laten. Met tips uit dit artikel doe jij je eigen portemonnee een groot plezier en bespaar jij op je uitgaven terwijl je je benzinetank vult. En we geven je ook nog een aantal andere brandstofbespaartips.

Prijzen bij tankstations veranderen steeds. Zelfs per dag kan de prijs een paar cent per liter verschillen. Je tankt, zowel diesel als benzine, meestal het goedkoopst bij een onbemand tankstation dat niet aan de snelweg ligt.

Een voorbeeld van de benzineprijzencheck:

Foto met als voorbeeld Goor
Foto met als voorbeeld Delden
Foto met als voorbeeld Markelo

Hofhuisjes is niet verantwoordelijk voor een verschil in prijzen. De gegeven voorbeelden zijn een momentopname. De screenshots van de prijzencheck hierboven zijn gemaakt op vrijdag 16 september 2022.

Wil je weten wat de prijzen voor benzine en diesel vandaag zijn in jouw directe omgeving? Probeer dan ook eens de brandstofprijzencheck (Independer), ook Brandstof-zoeker (bron onbekend) is een optie, maar hier worden niet alle prijzen actueel weergegeven.

Verder nog paar handige tanktips

 • Volgens meerdere onderzoekers is maandag de slechtste tankdag. Op deze dag is er meestal geen korting. Zaterdag is wel een goede dag aldus dezelfde onderzoeken. Dan wordt er veel gestunt en is er vaak minder verkeer op de weg en daardoor ook goedkopere brandstof te krijgen (omdat het met minder mensen gedeeld moet worden).
 • De vooravond schijnt het beste moment om te tanken. Tijdens de spits is het vaak het duurste (vooral in de ochtendspits). En anders in de hele vroege ochtend (tussen 3 en 6 uur)…
 • Sommige tankstations hebben speciale acties. Zo heeft een Tango tankstation Slimmer donderdagen, de TinQ heeft mazzeldagen op woensdag en zaterdag.
 • Tank als het koud is. Brandstof zet uit als het warm is en krimpt als het koud is. Bij een tankbeurt scheelt het nauwelijks, maar als je het een jaar volhoudt, merk je het zeker in je portemonnee.

Hoe rijd je zo zuinig mogelijk?

 • Bij een snelheid van 70 tot 90 kilometer per uur rijd je het zuinigst (ander voordeel is dat er dan ook minder CO2, stikstof en fijnstof uit je uitlaat komt). In een stad verbruik je het meest omdat je vaak moet remmen en optrekken. Hetzelfde geld voor de spits, dus vermijdt deze momenten waar mogelijk.
 • Rijd een constante snelheid
 • Schakel de motor uit als je moet wachten
 • Gebruik de airco alleen als het nodig is
 • Check regelmatig de bandenspanning
 • Ruim de auto op (hoe meer kilo’s, hoe meer brandstof nodig is)
 • En in het verlengde van voorgaande tip, tank pas als je tank leeg is. Als je auto lichter is verbruik je minder brandstof en brandstof heeft zelf ook gewicht.
 • Probeer kleine ritjes te combineren: dan blijft je motor warm en verbruik je minder brandstof
 • Sinds kort heeft ook Google Maps een nieuw handigheidje: een zo zuinig mogelijke route te zoeken. Meer weten, bekijk dan dit artikel op Nu.nl.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.