Open Bedrijvendag 2022 – Wat zit er achter die muren?

Open Bedrijvendag 2022 – Wat zit er achter die muren?

Voor het eerst in acht jaar vindt er weer een Open Bedrijvendag in Hengevelde plaats. Normaal gesproken wordt het elke vijf jaren georganiseerd, maar door de coronapandemie konden de geplande edities in 2020 en daarna 2021 niet plaatsvinden. “De ondernemers zijn er aan toe”, laat Tonnie Wegdam, voorzitter van de Hengeveldse Ondernemersvereniging SIO weten.

Waar een klein dorp groots in kan zijn, wordt wel vaker gezegd. Maar voor Hengevelde is het op het gebied van ondernemen wel echt zo. Met 150 ondernemingen en ruim 1200 banen op de ongeveer tweeduizend inwoners is Hengevelde een van de meest bedrijvige plaatsen in de regio. En tweederde van deze bedrijven openen hun deuren aanstaande zondag (18 september) tussen 11.00 en 17.00 uur. Oh ja, en toegang is gratis!

Een merk of een product is vaak wel bekend, maar hoe wordt het gemaakt en welke technieken worden er gebruikt. Dat is waar je met een open bedrijvendag kennis mee kan maken. Tonnie: “En niet alle bedrijven die hier gevestigd zijn kom je zelf tegen. Zo zijn er ook bedrijven die onderdelen maken voor producten van andere bedrijven. Wat zit er achter die muren van dat pand waar ik steeds langsrijd? Nu is je kans om erachter te komen.”

Wat je niet moet missen

Tips over welke bedrijven je moet bezoeken heeft de SIO-voorzitter ook nog wel. “Eigenlijk wil je ze allemaal wel zien, maar dat is niet te doen. Mijn tip is dus eerst: maak vooral van tevoren een plan: kijk op onze website en zoek uit wat je echt graag wilt zien. Omdat de bedrijven rondom het dorp over verschillende stekken zitten, rijden er drie pendelbussen. Zodat je elk kwartier in- en uit kan stappen bij de bedrijven van jouw keuze.”

Voor kinderen is er ook op elke stek wel wat te doen. Bij verschillende bedrijven staan tijdens de Open Bedrijvendag Hengevelde springkussens en trampolines. Her en der staan oldtimers en tractoren opgesteld om te bekijken. Op het kerkplein heeft de brandweer activiteiten en vanwege het 25-jarig bestaan van lokaal kinderdagverblijf Bommel de Beer rijdt daar onder meer een treintje.

En als de voorzitter dan toch echt moet kiezen wat je niet moet missen. “Dan zou ik toch echt van de grotere bedrijven even binnenkijken bij Nollen en de Hebo en ook bij Doeschot, maar vergeet vooral ook de kleine bedrijven niet. Veel van hen kan je normaliter niet achter de schermen kijken.”

Nog iets leuks lezen? Misschien is dit Hofportret van Deldense ondernemer Nasi Kuning iets voor jou?Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.