Mark uit Goor deed mee aan First Dates

Mark uit Goor deed mee aan First Dates

Als je dinsdagavond 28 september naar First Dates hebt gekeken dan heb je waarschijnlijk ook de Goorse Mark (26) voorbij zien komen. Zo niet, dan kan je het hier terugkijken. Om privacyredenen wil Mark zijn achternaam liever niet delen, maar hij wilde wel vertellen hoe het is als Nederland mee kan kijken naar jouw date.

Hey Mark, leuk dat je ons een kijkje achter de schermen gunt. Jij kreeg via het programma een televisie-date met de Amsterdamse Ole. Hoe was dat?

“Ja, leuk. Een mooie ervaring.

Waarom had je eigenlijk aangemeld voor First Dates?

“We zaten toen midden in de corona-maatregelen, lockdown, horeca dicht et cetera. Ik ben zelf niet van Tinder en swipen en oneindige digitale gesprekken. Meedoen aan dit programma had op dat moment veel voordelen. Ik leer iemand in persoon kennen, er wordt iemand voor me uitgezocht die in mijn gewenste profiel past én ik mocht uit eten. Allemaal dingen die vanwege de maatregelen niet konden.”

Maar dan komt het dus wel op televisie.

“Ja, nou dan komt het op TV. Dat vind ik niet zo erg.”

Hoe gaat dat dan in zijn werk, daten via First Dates?

“Nadat je je aan hebt gemeld, word je gebeld voor een gesprek en gaan ze een profiel opstellen van de persoon die jij voor een relatie wenst. Daarna moet je wachten, want ze zoeken naar een match. Het kan best zijn dat deze persoon nog niet tussen de aanmeldingen zit. Ik kreeg toch al snel reactie dat ze een match hadden gevonden. Meer dan dat weet je dan ook echt niet van je date. Voor de opnames kom je naar het restaurant in Amsterdam.”

En toen was het tijd voor de opname van de date.

“Yes, in totaal ben ik vier uren in de studio geweest. Twee uur voor aanvang, want er wordt wat uitgelegd aan de deelnemers en je wordt iets in de make-up gezet. Ook worden er al wat gesprekjes met je opgenomen waarin je over jezelf vertelt, over wat je hoopt te verwachten. Na de date ook weer.”

Uitleg aan de deelnemers, maar je hebt je date dan toch nog niet gezien?

“Nee, dat niet. Ik zat met een aantal andere kandidaten, maar dus niet mijn eigen date. Dat doen ze als programma wel goed. Zodat je je date echt pas in het restaurant ziet.”

En toen ontmoette je Ole.

“Ja, ik zat relaxed aan de bar met mijn biertje toen hij binnenkwam. Mijn eerste gedachte was dat ze op basis van mijn profiel wel een ‘ok’-match hadden gevonden. Het klopte wel met wat ik omschreven had, zeg maar…”

Hoe vond je de date? (SPOILER-alert als je de uitzending niet gezien hebt.)

“Heel gezellig. Natuurlijk hebben we het in het begin wel even gehad over de camera’s om ons heen. Gelukkig waren dat onbemande camera’s – het leken wel webcams – zodat je al snel over die ‘we worden opgenomen’-drempel heen bent samen. We vonden het beiden wel gezellig geloof ik, want we gaven allebei aan dat we elkaar nog wel een keertje wilden zien.”

En is die tweede date er ook gekomen?

“Nee, dat niet. We hebben wel nummers uitgewisseld en wat heen en weer geappt. Ik kreeg echter toch de indruk dat hij er nu niet energie in wilde steken en dan ga ik dat zelf ook niet doen.”

Hoe is het nu met de liefde?

“Ik ben niet aan het daten. Ik ben ook niet actief op zoek, maar ik zou het wel leuk vinden om de juiste persoon tegen te komen.”

Heb je veel reacties gekregen op de uitzending?

“Ja, ze stromen ook nog steeds binnen. Vrienden, familie en collega’s vinden het superleuk natuurlijk en zeggen dat ik ook echt mezelf ben geweest. Dat vond ik zelf ook wel, haha. Ik had het wel erger verwacht, want je ziet jezelf vaak alleen als je je er ook bewust van bent, in de spiegel bijvoorbeeld. En je weet ook niet hoe het programma je in de edit neerzet. Ik heb ook wel wat Twitter-reacties toegestuurd gekregen (Ik heb zelf geen Twitter-account), waaronder eentje ‘Wie is die jongen? Stuur mij een DM’. Daar kon ik wel om lachen. Er waren ook wat minder leuke reacties, maar daar trek ik me niet zoveel van aan. Ik vind dat eerder grappig.”

Raad je meedoen First Dates aan voor anderen?

“Ja, als je daar open voor staat. Waarom niet? Ik vond het een leuke ervaring.”

First Dates is een programma van NPO waar singles op zoek gaan naar de liefde. Meer weten? Kijk dan even op de website van de NPO.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.