Heb jij je auto al winterklaar?

Heb jij je auto al winterklaar?

Geen zin in een auto met vastgevroren deuren? Weten waar je op moet letten bij je auto deze winter? Lees dan vooral verder. Want het volgende artikel bevat tips en tricks van Vos Autotechniek in Goor om jou (en je auto) de winter door te helpen. Eigenaar Matthijs Vos vertelt ook meteen wat zij het meeste moeten repareren deze periode.

Vorstdiensten, die draait het team van VOS Autotechniek inmiddels alweer een aantal weken. “De telefoon staat aan het begin van de ochtend roodgloeiend, wat betekent dat wij op afroep mensen helpen met starten. Een belletje, en wij helpen de auto starten”, vertelt Matthijs. “Geen probleem dat we komen helpen, maar het is verstandiger om het voor te zijn. Je moet het belangrijkste zelf doen: op tijd naar de garage gaan om de autozaken te regelen.”

Vos merkt dat het momenteel vaker voorkomt in de winter dat de auto niet wil starten. “Het gaat om auto’s die weinig rijden ofwel weinig gebruikt worden. En in deze coronatijden staan auto’s vaker stil.” Behalve een check bij de garage kan je natuurlijk ook zelf voor je auto zorgen.

En met deze tips ben jij het snelst op weg

1. Doe je airco aan om de auto te ontwasemen. Vooral als je voor je vertrek hebt gedoucht.

2. Bewerk je sloten met slotspray en voorkom dat hij bevriest.

3. Spuit de rubbers op je deuren in met siliconenspray, zodat de deur niet blijft klemmen.

4. Zet je ruitenwissers nog NIET aan als ze nog dichtgevroren zitten. Dat zorgt ervoor dat de mechaniek van de wissers niet kapotgaat.

5. Sta op tijd op om de auto aan te zetten en zorg voor goed zicht voor je op pad gaat.

Doe er je voordeel mee deze winter en zorg dat jij de vorstdienst niet hoeft te bellen.

Nog meer tips voor de winter? Misschien is dit artikel over het voorkomen van extra feestdagen/coronakilo’s dan iets voor jou?