Dit is waar je tweedehands kleding brengt en koopt

Dit is waar je tweedehands kleding brengt en koopt

Het is de Week van de Circulaire Economie. Wat houdt dat in? Het betekent dat we een maatschappij hebben waarin bestaande materialen en producten zo lang mogelijk worden gedeeld. En hier kan iedereen aan mee doen. Bijvoorbeeld door je kleding te recyclen en dit is waar je tweedehands kleding brengt en koopt in de Hof van Twente.

Soms heb je kleding waar jij niet blij meer van wordt, maar nog prima geschikt is voor een nieuwe eigenaar. Iemand die er wel blij van wordt. Een van de locaties waar kleding van harte welkom is, is bij Doors Wide Open. “Het mooie is dat je spullen bij ons mensen helpen die het financieel moeilijk hebben of een laag inkomen hebben”, vertelt initiatiefnemer Seine Braakmaan van Doors Wide Open.

Het is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet in Hof van Twente. In het Goorse centrum is er bijvoorbeeld een inloophuis. Hier wordt de aangeboden kleding verkocht. Er is een breed scalea aan kledingstukken. Minima betalen met gekregen bonnen. Inkomsten van de locatie worden weer ingezet voor de stichting. 

Bij Doors Wide Open in Goor vind je veel vintage kleding (Wendy Kloezeman)

Tips van Seine voor de spullen:

  • Zorg dat ze er netjes uitzien
  • Breng ze langs tijdens de openingstijden, bellen hoeft niet
  • Kom vooral ook zelf eens kijken tussen de kleding.

Naast kleding houdt Doors Wide Open zich ook aanbevolen voor voedsel, speelgoed, keukengerei (geen meubels).

Meer dan een kringloop

Maar Doors Wide Open is meer dan een tweedehands winkel. Ouderen die eenzaam zijn of hulp nodig hebben met klusjes worden ook geholpen. Daarnaast is het inloophuis ook bedoeld voor een gezellig praatje of een spelletje.

Meer dan één plek

Daarnaast zijn er nog een aantal initiatieven in Hof van Twente waar je prima tweedehands goederen kunt vinden. De Hof van Twente kent verschillende kringlopen waar je goede producten naartoe kunt brengen voor hergebruik. Neem er vooral zelf ook eens een kijkje (voordat je een nieuwe aanschaft).

Overzicht Hof van Twente kringloopGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.