90 jaar voetbal in Diepenheim

90 jaar voetbal in Diepenheim

Diepenheim pakt uit: vandaag viert v.v. Diepenheim namelijk haar 90e verjaardag. En alsof het 18e lustrum niet genoeg reden voor een feestje is, wordt ook nog het nieuwe kunstgrasveld en miniveld geopend en de promotie van het eerste herenteam naar de vierde klasse gevierd. Tijd voor een korte geschiedenisles en een gesprek met voorzitter Karin Vrielink, die vertelt over “de echte Diepenheimse familieclub”.

tenue vv Diepenheim

V.v. Diepenheim was niet de eerste naam voor de club: de Diepenheimse Sportvereniging zag op 9 december 1929 het levenslicht. De eerste wedstrijd speelde de club op de Hoge Weide nabij Kasteel Warmelo. Niet veel later besloot de familie Roelofsen de zogenoemde ‘Vetweide’ beschikbaar te stellen als voetbalveld, maar daarvoor moest wel een stuk grond worden geruild met de familie Rietman om het veld breed genoeg te maken. 33 jaar lang werd gebruik gemaakt van deze weide met ook enkele legendarische wedstrijden, waaronder die van het plaatselijke trots tegen de 14e afdeling van de veldartillerie van de Nederlandse Landmacht. Duizenden mensen kwamen het team in het witte shirt, de blauwe broek en blauw-witte sokken aanmoedigen.

De Koppel

In 1963 verhuisde de club naar het toenmalig nieuwe sportterrein aan de Goorseweg. Ook hier bleek de grond niet breed genoeg, maar een aantal grondeigenaren wilden hun land wel verkopen. Na enkele jaren van koude douches, letterlijk: er was geen warm water in de kleedkamers, bouwden leden nieuwe kleedkamers met warm water. Omdat de vereniging bleef groeien kwam er een veld aan de Quantstraat bij. In 1977 kwam het plan voor ‘de Koppel’ op tafel. Ofwel: twee voetbalvelden, een oefenhoek, drie tennisbanen en een halfverhard veld voor de lokale handbal. En drie jaar later verhuisde de club naar het nieuwe plan. Later kwam het zogenaamde Hacron-gebouw in bezit van de vereniging en diende het als ballenberging, verzorgingsruimte en werkruimte voor het bestuur.

Samenwerking met Gelselaar

Sinds 2004 werkt de jeugdafdeling in Diepenheim samen met de van EGVV Gelselaar en zijn deze samengevoegd in voetbalseizoen 2011-2012. Onder een nieuwe naam: DEC’10, ofwel Diepenheim EGVV Combinatie. En DEC’10 is te herkennen aan de rood-blauwe shirts, blauwe broek en sokken.

vv DIepenheim Heren 1 kampioen
Heren 1 Diepenheim promoveert naar de vierde klasse

Diepenheimse trots

Voorzitter Karin Vrielink vertelt trots over de voetbalvereniging: “Tijdens de brainstormavond werd al gezegd dat v.v. Diepenheim een echte familieclub is. Er is respect voor alle teams en alle teams zijn betrokken. De laatste jaren kijken we ook verder: of we meer kunnen zijn dan een voetbalclub en of de accommodatie voor meerdere doeleinde geschikt gemaakt kan worden. Denk aan dagbesteding, buitenschoolse opvang, maar ook andere sportverenigingen. Nu gaan we samen met tien andere verenigingen en stichtingen op het voormalige tweede veld een ontmoetingsplek creëren voor sport, bewegen en natuureducatie.”

lustrum vv Diepenheim 2019

Het lustrum

Diepenheim maakt zich nu op voor de viering van de verjaardag van voetbalvereniging v.v. Diepenheim. Dit kalenderjaar bestaat de club namelijk 90 jaren. Met ruim 350 leden, 100 sponsoren en 150 vrijwilligers  is dat reden voor een groot feest.

En dat begint vanochtend al met het spelen van het traditionele Bert Floor toernooi voor de F’jes. Vanmiddag is er voor jong en oud een stormbaan, levend tafelvoetbal, voetbaldarts en een disco springkussen. Het lustrumfeest wordt afgesloten met een groot feest in de kantine met special act. Oh ja, en de afterparty is bij Irma’s in de kern van het stedeke.  

Daarnaast blijft het niet bij dit feestje. Dit is nog maar de aftrap. Later dit jaar volgen meer jubileumactiviteiten, want de echte verjaardag is 9 december. Gefeliciteerd v.v. Diepenheim!

Bron: v.v. DiepenheimGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.