Zomerfeest Wiene Zeldam: betrokken bij elkaar

Zomerfeest Wiene Zeldam: betrokken bij elkaar

Het is officieel nog voorjaar, maar de eerste zomerfeesten dienen zich ook weer aan. Aankomend weekend is het tijd voor de eerste van de Hof van Twente: Wiene Zeldam. Hofhuisjes blikt met de organisatie vooruit op de 37e editie van het feest, op wat het voor de buurtschappen betekent en de uitreiking van het Gouden Ei.

We konden al enige tijd genieten van de houten letters ‘W’ en ‘Z’ in het weiland aan de Rijksweg tussen Goor en Delden waar jaarlijks het tentfeest voor de buurtschappen Wiene en Zeldam plaatsvindt. En deze week is ook de tent voor het feest al geplaatst. Eline Pierik van de organisatie: “De sfeercommissie is ieder jaar weer druk met de aankleding, zodat het terrein er weer aantrekkelijk uitziet om er met elkaar een feest van te maken.”

‘Klein maar fijn’

Circa een paar honderd mensen bezoeken de feesttent aankomend weekend. “Klein maar fijn”, aldus Eline. “Het zijn ook maar kleine buurtschappen in Ambt Delden natuurlijk. Op zaterdagavond komt er wat meer volk van buitenaf, vooral jongeren en dat is natuurlijk hartstikke gezellig. Vroeger maakten we ook echt winst met de grote bezoekersaantallen. Maar dat is nu niet meer. Zoals het nu is, is het goed. We genieten met zijn allen van een mooi feest.”

Basisschoolkinderen op het podium tijdens Wiene-Zeldam got talent

Betrokken buurt

Het zomerfeest is voor de buurt erg belangrijk, laat Eline weten. “Ontzettend belangrijk zelfs. We hebben wel een paar kleine clubs bijvoorbeeld de peuterspeelzaal en yoga, maar verder is er niet veel om bij elkaar te komen. Daar is het zomerfeest dus voor. Zo blijven de mensen betrokken bij elkaar.”

BuurtBBQ vervangt zitmaaierrace

De jaarlijkse zitmaaierrace staat dit jaar niet langer op het programma. Waarom? Eline: “Het werd te duur qua verzekering. We wilden daarom dit jaar wat anders. En dat doen we met een grote barbecue op de zaterdagmiddag. Er is ook een pubquiz en speelt een band. En het lijkt er op dat het zeer succesvol gaat zijn, we hebben al meer dan 350 aanmeldingen.”

Programma Zomerfeest Wiene Zeldam 2019

Genante momenten

Natuurlijk staat de revue wel op het programma. En ook Wiene-Zeldam got talent staat op de planken voor de basisschoolkinderen. En een van de vermakelijkste onderdelen is ook van de partij: de uitreiking van het Gouden Ei. Drie mensen delen hun gênantste moment van het afgelopen jaar ter vermaak van het publiek. Wie genomineerd zijn, wil de organisatie niet vertellen. Eline: “Daarvoor moet je toch echt naar de tent komen.”

Meer weten over het zomerfeest? Ga dan naar de Facebook-pagina van Zomerfeest Wiene Zeldam.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.