Een kijkje op een boerenerf met luxe lodges in Azelo/Delden

Een kijkje op een boerenerf met luxe lodges in Azelo/Delden

De zomervakantie zit er alweer op, maar dat betekent niet dat het aantal toeristen in de Hof van Twente afneemt… We nemen een kijkje bij enkele vakantieverblijven en aan toerisme gerelateerde ondernemers in de Hof. We brengen een bezoek aan Karin en Bart van der Maar van Op10 Logeren op ’t Land, ook wel bekend als Boerderijlodges Delden.

Vertel eens wat meer over jullie accommodatie.

Karin: “Onze boerenschuur op het terrein van Dubbelink Havezate aan de Meijerinkveldkampsweg is omgetoverd tot vier 4-persoonslodges en een 10-persoonslodge. Daarnaast staat de schuur met een lichtblauwe tractor, houtopslag en een idyllische klompenmuur. Op hetzelfde erf staat ook ons woonhuis met een werkplaats en daarachter de privé-moestuin en de geitenweide. We vallen onder het landgoed van Twickel. Bij toeristen is bekend dat dit in Delden is, maar officieel ligt dit erf in Azelo.”

Wat voor soort gasten ontvangen jullie zoal?

Bart: “Van alles wel eigenlijk. Zo was er laatst een gezin uit Borne (hier om de hoek) die gewoon er even uit wilde zijn. Maar het overgrote deel zijn toch wel gezinnen uit de grote steden die op zoek zijn naar een luxere accommodatie in deze landelijke omgeving. We merken wel dat we voor corona veel vaker gasten hadden die voor 2 of 3 nachten kwamen, dat is nu wel anders. Mensen neem meer de tijd voor een bezoek. Zo is er nu een gezin dat hier twee weken verblijft en de tijd neemt om echt even tot rust te komen met elkaar.”

Karin: “Mensen komen hier echt voor de rust. Zo is het hier ’s avonds altijd heel erg mooi om te wandelen of op een bankje bij ons weiland of op het terras van de accommodatie plaats te nemen. Er zijn veel reeën in de omgeving, mede door de waterplas die de dieren als drinkplaats gebruiken, en als je daar de tijd voor neemt dan spot je er altijd wel een paar.”

En hoe is het met jullie bedrijf sinds de heropening na de corona-sluiting?

Karin: “Het was wel even slikken hoor. We zijn vijf weken dicht geweest vanwege corona. Maar sindsdien is het weer heel erg druk. Inmiddels zaten we in zowel juli als augustus weer helemaal vol. Dat is in de vakanties altijd al wel zo geweest. Net als dat de meeste gasten graag nog weer een keertje terugkomen. We zien nu dus ook veel mensen die al wel een keer eerder hebben geboekt. Waar we voorheen ook veel groepen zagen, zijn het de laatste maanden vooral gezinnen geweest die hier verbleven. Vanaf september hebben we wel weer flink wat boekingen door grote groepen.”

Hoe zien jullie de toekomst voor je?

Bart: “Dat is natuurlijk afwachten, ook gezien corona. Je weet niet wat er nog gaat komen.” Karin: “We nemen de maatregelen die er zijn of komen erg serieus. Het gaat immers om de veiligheid van ons en onze gasten.” Bart: “We zijn het hele jaar geopend en we hopen dat dit ook zo kan blijven. Wij genieten van ons werk met de gasten. En de feedback van de gasten is goed: ze komen vaak weer terug. Hoe prachtig is het voor ons dat we in deze omgeving ons werk mogen doen en daar anderen ook van kunnen laten genieten?”

3 bedrijven op 1 erf

En als je denkt dat het runnen van een luxe accommodatie nog niet genoeg uitdaging is… Naast de boerderijlodges heeft het stel nog twee bedrijven die ze draaiende houden. Zo heeft Bart nog een bedrijf in plaatwerken. Hij restaureert het plaatwerk van klassieke auto’s en motoren in een van de schuren op het erf. “Oh ja, ik restaureer ook vintage lampen, maar dat is meer hobbymatig”, lacht hij. “Het is soms wel even goed timen, want ik wil de mensen die hier voor hun rust komen natuurlijk niet lastig vallen met het geluid van mijn laswerk natuurlijk. Maar daar let ik altijd op natuurlijk: ik doe dat meestal als de gasten bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken.”

Karin is naast gastvrouw ook consultant op het gebied van privacy en zorgt ervoor dat het MKB aan de privacywetgeving voldoet. “Het werk op de accommodatie is natuurlijk nooit af: ontvangen van gasten, bedrijfsvoering op de lodges, onderhoud op het erf en het verzorgen van de dieren. Maar het is wel mooi dat ik mijn eerdere werk met mijn huidige werk kan combineren. Dat is ook nog steeds een stukje van mezelf. Het betekent wel dat je eigenlijk zelf nooit vakantie hebt. Om samen dan ook te kunnen ontspannen is dan wel een uitdaging als je drie bedrijven runt, maar we doen dit nu bijna vier jaar. In de wintermaanden is het altijd wat rustiger en is er minder onderhoud op het erf. Het is voor ons een manier van leven geworden en het past bij wie we zijn.”Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.