Voorjaarsfeest Markvelde vindt nieuwe publiekstrekker

Voorjaarsfeest Markvelde vindt nieuwe publiekstrekker

De Hof van Twente maakt zich op voor het volgende ‘tentfeest: aankomend weekend is er veel te beleven in Markvelde. Dit jaar staat er een achteruitrijrace op het programma. Samen met Marlies ter Avest van Markvelds Belang blikken we vooruit op het 51e Voorjaarsfeest Markvelde. “We zijn een klein buurtschap en misschien een beetje kneuterig, maar wel erg gezellig.”

Dit jaar is er voor het eerst een aparte werkgroep die zicht bezighoudt met het voorjaarsfeest. “De laatste jaren merk je dat bezoekersaantallen achteruit gaan”, vertelt Marlies. “En we willen dit mooie feest natuurlijk wel graag behouden voor onze gemeenschap. Vandaar dat er nu een aparte werkgroep op is gezet zodat meer mensen meedenken en extra betrokken zijn.”

Concurrerende feesten

Reden voor de afname in de bezoekers? “Precies weten we het natuurlijk niet, dan moet je dat de bezoekers van voorgaande jaren vragen. Maar een vermoeden hebben we wel: er zijn een stuk of  acht feesten in hetzelfde seizoen bijgekomen. Dat zal er zeker mee te maken hebben.”

Nieuw programmaonderdeel

Naast de jaarlijkse M-factor op vrijdagavond, het traditionele vogelschieten, kinderspelen en de welbekende zeskamp is er dit keer op zondag nog een spektakel bijgekomen: een achteruitrijdrace. “We hadden een extra publiekstrekker nodig en wij zijn er van overtuigd dat deze gekke race een klapstuk gaat zijn, hopelijk niet letterlijk”, lacht Marlies. De vrijdagavond is echt de Markveldse avond. “We zijn een klein buurtschap en misschien een beetje kneuterig, maar wel erg gezellig.”

Aan weerszijden van de Steenmorsweg is er het gehele weekend van alles te beleven. Alle activiteiten, met uitzondering van de entree voor de feesttent op zaterdagavond, zijn gratis toegankelijk.

Programma Voorjaarsfeest Markvelde 2019

Harde werkers

En natuurlijk is de werkgroep niet de enige die hard werkt aan het voorjaarsfeest. Marlies: “Heel Markvelde werkt mee; 150 vrijwilligers dragen het feest met elkaar. We hebben natuurlijk maar een kleine kern, van circa 200 mensen, maar dat betekent niet dat je er geen mooi feest voor kan maken. Met elkaar, voor elkaar.”

Meer weten over het Voorjaarsfeest? Ga dan naar de website van Markvelds Belang.

Foto: Sander LagewaardGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.