Burendag in Hof van Twente – de 2022 editie

Burendag in Hof van Twente – de 2022 editie

Gezelligheid in de buurt, dat is wel vaker het geval. Maar eens per jaar zijn er zoveel buurten tegelijk actief en/of gezellig bij elkaar. En dat is op Nationale Burendag. Dit jaar op zaterdag 24 september. Ook in Hof van Twente doen we gezellig mee: 32 buurtactiviteiten zijn dit jaar aangemeld.

Burendag is een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egbers. Het wordt elk jaar op de vierde zaterdag in september gevierd. Het is een dag waarop de buurt samenkomt en mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt.  

In de Hof van Twente zijn dit jaar 32 activiteiten aangemeld. Een ervan is in de Lijsterstraat in Goor. Daar gaan buren met elkaar, samen met Groene Loper Hof van Twente, onder meer een stukje plantsoen aanpakken. Op de website staat het vermeld als ‘vergroenen buurtplantsoen’, maar een van de deelnemers vertelt dat er ook een speeltoestel wordt opgeknapt en een insectenhotel wordt geplaatst. Op een later moment worden er ook nog biologische bloembollen geplant.

In elke grote hofkern zijn er wel een paar initiatieven. In Delden is er bijvoorbeeld aan de Raadhuisstraat een Urker visparty gepland. Ook in Bentelo is er door burgerinitiatief Voedsel Veur Mekaar een en ander gepland voor de moestuin”buren”. Naast het wekelijkse oogstmoment, gaan ze ook samen aardappels rooien, wordt er gemaakte zuurkool verdeeld en wordt de nieuwe gesubsidieerde picknickbank in gebruik genomen.

Wil je weten wat er nog meer in de Hof van Twente gebeurt? Klik dan hier: op de website van het Oranjefonds kan je per postcode kijken wat buren in omliggende wijken hebben gepland.

Dit jaar geen burendag in jouw buurt?

Geen initiatief bij jou in de buurt? Misschien volgend jaar wel! Maar het initiatief moet natuurlijk wel door iemand worden genomen. Zie je het zelf niet zitten, vraag het dan via de wijkapp of je buurtvereniging. Via dezelfde link hierboven kan je ook prima rondkijken. Dus doe alvast inspiratie op! Nog steeds geen idee, dan kan je initiatieven als Groene Loper Hof van Twente om hulp vragen. En op de website van het Oranjefonds staan ook nog veel tips en voorbeelden.

Geen Burendag voor jou of gewoon zien welke activiteiten er de komende tijd nog meer zijn? Klik dan hier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.